Καλώς Ορίσατε στην Ιστοσελίδα μας!
     

 

 

Newsletter

 
   
  Ρουβήμ  
 
Θέσεις Αεροπλάνων  
 
   
  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
   
 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η σπηλιά της Καλαμονιάς – Βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθώς σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε ότι εκεί έζησαν οι παλαιότεροι κάτοικοι του νησιού. 
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η σπηλιά της Καλαμονιάς – Βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθώς σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε ότι εκεί έζησαν οι παλαιότεροι κάτοικοι του νησιού.

Η σπηλιά της Μακαρούνας – Βρίσκεται στο χωριό Σάλακος και είναι προσβάσιμη και αξιοποιημένη.

Το σπήλαιο Κουμέλου – Βρίσκεται στο χωριό Αρχάγγελος στην κορυφή ενός λόφου. Έχει αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον και στις ανασκαφές που έγιναν πρόσφατα βρέθηκαν αγγεία και άλλα αντικείμενα Νεολιθικής και μυκηναϊκής εποχής.

 

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το πιο ψηλό βουνό της Ρόδου είναι ο Ατάβυρος και έχει υψόμετρο 1240 μέτρα. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και Άγιος Ισίδωρος και στην κορυφή του υπάρχουν λείψανα του ναού του Διός.

Ο Ακραμύτης, είναι ένα πευκόφυτο βουνό με υψόμετρο 850 μέτρα.

Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένα δασώδες βουνό με υψόμετρο 800 μέτρα.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται το βουνό Τσαμπίκα με υψόμετρο 350 μέτρα, όπου στην κορυφή του βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκα.

Το Φιλέρημο είναι ένα καταπράσινο βουνό με υψόμετρο 280 μέτρα.

 

ΕΝΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Οικοσυστήματα με εκατοντάδες είδη ψαριών, σφουγγάρια και κοράλλια καθώς και μεγάλοι πληθυσμοί από σπάνια και προστατευόμενα είδη θαλάσσιων θηλαστικών όπως δελφίνια, φάλαινες και πλήθος θαλάσσιων χελωνών βρίσκονται νοτιοανατολικά της Ρόδου, όπου η θάλασσα έχει μεγάλο βάθος και υποθαλάσσιες πηγές εμπλουτίζουν την περιοχή με νερό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, χρήσιμα σε πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς

 

ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ

Νότια του χωριού Σορωνή υπάρχει ένα μικρό ξωκλήσι το οποίο ονομάζεται Άγιος Σουλάς. Το εξωκλήσι είναι οικοδομημένο στο όνομα του Αγίου Σίλα του αχώριστου συνοδοιπόρου του Αποστόλου Παύλου. Ολόγυρά του εκτείνεται περιοχή κατάφυτη από πανύψηλα πεύκα.

Ο ναΐσκος είναι ρυθμού Βασιλικής, έχει μήκος 7,70 μέτρων, πλάτος 2,70μ. και ύψος 3μ. Στο επάνω μέρος της εισόδου υπάρχει ανάγλυφος σταυρός με ημερομηνία 1836. Θεωρείται βέβαιο ότι οικοδομήθηκε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες πιθανόν κατά το 100-150 μ.Χ.

Μέσα στο ναό και απέναντι από την είσοδο στη βόρεια πλευρά υπάρχει πηγή νερού μέσα σε τεχνητό σπήλαιο.

 

Δείτε τα όλα | Σελίδες:
 •  

  Δρομολόγια ΡΟΔΑ

  000000-4-RODA 1.jpg
  Τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ
  ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ
 •  

  Τ Ρ Ι Λ Ο Γ Ι Α

  ΧΑΜΟΥΖΑΣ 27.7.08.jpg

  Άρθρο του Άριστου Φανενού Π. Α. Χαμουζά!!

  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ   ΖΩΗ

  Άρθρο Π. Α. Χαμουζά!!
 •  

  Ρόδος: Ταινίες

  Lidos (0).jpg

  «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» είναι από τις πλέον φιλόδοξες κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα

  Ναβαρόνε
Δείτε τα όλα | Σελίδες: